Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Sprogseminar.dk

Nu har vi tre forskellige uddannelser som fjernforløb:

Dansk korrekturlæseruddannelse – grundlæggende
Dansk korrekturlæseruddannelse – videregående
Engelsk korrekturlæseruddannelse – videregående
 
Hvorfor skal man tage et fjernforløb?
Det skal du hvis følgende punkter er relevante for dig: 
  • Du vil gerne blive en mere sikker korrekturlæser af danske eller engelske tekster.
  • Du vil gerne undgå at bruge tid på transport.
  • Du vil gerne selv bestemme hvornår du skal arbejde med stoffet.
  • Du vil gerne spare penge.
Hvad indeholder det?
Fjernforløbet indeholder det samme undervisningsmateriale som det traditionelle forløb. Det vil kort sagt sige du skal læse det samme baggrundsstof, og du skal løse de samme opgaver.
 
Mange spørger os hvilke kommaregler vi underviser i på de danske korrekturlæseruddannelser. Svaret er: kryds og bolle-kommaet. Det valg har vi truffet fordi næsten alle vores kursister sætter kryds og bolle-komma. (Måske har du bemærket at der ikke er så mange kommaer på sprogseminar.dk. Det skyldes at vi følger Dansk Sprognævns anbefaling og har fravalgt det såkaldte startkomma).

Hvordan foregår det?
Du får mailet undervisningsmaterialet ad fem gange. Mellem hver gang har du en eller to uger til at sætte dig ind i stoffet og til at løse opgaver. Inden for denne tidsramme planlægger du altså helt selv hvornår du vil afsætte tid. Du skal regne med at bruge ca. 10 timer mellem hver undervisningsgang.
 
Hvad er de største fordele ved et fjernforløb?
Når du har afleveret en opgave, får du den retur med markeringer af evt. oversete fejl og forslag til relevant læsning i håndbøger og på nettet. Du får desuden vedhæftet den korrekte udgave af den tekst du har læst korrektur på. Det giver dig mulighed for sammenligning så du helt præcist kan se hvor du evt. har begået en fejl, og hvad rettelsen skal være.
 
På de to danske korrekturlæseruddannelser som fjernforløb får du endvidere link til en gennemgang af alt det som deltagerne på det traditionelle uddannelsesforløb får gennemgået. Det oplever vores fjernstuderende som en meget stor hjælp.
 
Du er aldrig alene med eventuelle udfordringer. Under hele uddannelsesforløbet har du mulighed for at ringe til underviseren i aftalte tidsrum. Du kan til hver en tid maile og få svar inden for 24 timer.
 
Hvordan foregår prøveeksamenen og den afsluttende eksamen?
Når det er tid til prøveeksamen, får du prøveeksamensteksterne vedhæftet. Du har da nogle dage til at beslutte hvornår du kan afse 4 timer, helst i rækkefølge, til at løse opgaverne. Du får en detaljeret tilbagemelding på dine tekster. Den er vigtig i forhold til at repetere det relevante stof inden eksamen.
 
Til den afsluttende eksamen skal du møde op på et af vores kursussteder i
København: 3. juni eller 11. juni 2019
Århus: 3. juni eller 6. juni 2019
 
Vi begynder kl. 9.00 og slutter med frokost kl. 13.00.
 
Hvad koster det?
Prisen for et fjernforløb er 11.500 kr. ekskl. moms.
Man kan betale for uddannelsen i år eller vente til næste år.

Vil du høre mere om fjernforløbene?
Ring til Jane Hansen på 5194 9444 – eller skriv til jane@sprogseminar.dk

Tilmelding
Klik på det relevante link herunder for at se startdatoerne for uddannelserne i Århus og i København.
Dansk korrekturlæseruddannelse – grundlæggende
"Det har været en god oplevelse at tage uddannelsen som fjernforløb, og det har været gode videoer, som gennemgår stoffet i et godt tempo. Muligheden for at stoppe videoen og fortsætte senere har jeg sat pris på, fordi jeg så kunne dele lektionerne. Det har givet stor fleksibilitet. Jeg har lært rigtigt meget undervejs, og jeg har nydt den skriftlige tilbagemelding på mine tekster. Underviseren er meget høflig, venlig og vidende på samme tid, som er en kombination, som både skinner igennem i videoer og tilbagemeldinger. Omvendt kræver fleksibiliteten også selvdisciplin til at få læst og sat sig ned, men det gør det også at skulle dukke op til undervisning. Her fik jeg mulighed for at tilrettelægge min tid selv." 
Jesper Lunau, Sydtrafik
 
"Fjernforløbet i dansk korrekturlæsning er et fleksibelt forløb, som giver deltagere mulighed for selv at tilrettelægge deres tid og studier. Forløbet består af en række hjemmeopgaver – en kombination af obligatoriske og valgfrie – og pensumlisten udgøres af tekster og videomateriale, hvor underviseren gennemgår rettelser og gængse faldgruber. Fjernforløbet er et supergodt alternativ til deltagelse på et fysisk kursus og kan klart anbefales!
Christina Almann Levisen, Aarhus Universitet
 
”Jeg endte med at blive rigtig glad for, at jeg blev flyttet til fjernforløbet og kan derfor varmt anbefale det til andre. Man kan i rolige og hjemlige omgivelser løse sin opgaver, når tiden er til det. Det fungerer supergodt, og der er meget hurtig respons på både spørgsmål og opgaveløsninger fra både Jane og andre undervisere.”
Inge Frost, Terma A/S
 
”For mig var fjernforløbet det helt rigtige valg. Jeg har fået god og grundig individuel feedback på opgaverne. Underviserne har derudover optaget deres gennemgang af det centrale stof på video, så jeg kunne høre det, når det passede mig. Det har været nemt at få kontakt med underviserne pr. mail og telefon, når det var nødvendigt med en uddybning. Det hele har fungeret upåklageligt.”
Karen Dvinge Ryberg
 
"Jeg har været meget glad for at være fjernstuderende, da det har givet mig mulighed for at passe mit arbejde samtidig. Det har sparet mig for mange kilometer på motorvejen og givet mig mulighed for selv at bestemme mine pauser, når jeg har haft behov for det. Jeg har haft god mulighed for at få repeteret, når jeg har haft tiden til det – og det har endda været, samtidig med at jeg har stået og rørt i risengrøden :-)"
Jannie Nørgaard Larsen, Frederikshavn Kommune
 
Mange hilsner
Jane Hansen
Danske Sprogseminarer