Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Sprogseminar.dk

Sprognetværket 2018

– et af de mest spændende programmer til dato
 
Danske Sprogseminarers sprognetværk har siden begyndelsen været en stor succes. Det er her sproginteresserede mødes efter arbejdstid og bliver klogere på sproglige spørgsmål. Vi mødes fire gange hvert år, og hver gang bliver du præsenteret for et dansk og et engelsk foredrag. Emnerne spænder vidt, men de fokuserer alle på sprog.
 
Programmet for netværksmøderne i 2018 er et af de mest spændende til dato. Blandt de otte foredrag skal du høre om en bestsellerforfatters arbejde, om det engelske sprogs påvirkning af dansk (er det virkelig så slemt som nogle frygter?) og om de betragtninger der ligger bag to af de senere års mest debatterede tv-serier – Borgen og Herrens veje.
Se programmet for netværksmøderne i Århus.
 
Her præsenterer vi tre af de i alt otte foredrag:

Velkommen til et digterværksted
Forfatteren Merete Pryds Helle skåner ikke sig selv når hun tilrettelægger sine romaner. Resultatet er romaner der er gribende, hudløst ærlige og fænomenalt velskrevne.
Merete Pryds Helle er i mere end én forstand en moderne forfatter. Hun har udgivet Danmarks første sms-roman, og hun fortæller hvordan de digitale muligheder kan give romangenren nyt liv. Litteraturen er hverken død eller døende; den kan tværtimod blomstre op i kraft af den nye teknik.

Oversvømmes dansk af ord fra engelsk?
Seniorforsker Jørgen Schack fra Dansk Sprognævn har et solidt overblik over de ord der i disse år kommer til os fra engelsk. Truer denne påvirkning det danske ordforråd? Det er der mange der frygter. Men frygt og fornemmelse er ikke nok for en forsker. Der skal tørre tal til, og de kan vise os om det overhovedet står så galt til, eller om den internationale sproglige udveksling faktisk beriger modersmålet.

Demokrati er samtale
Adam Price er manden bag store tv-serier som Borgen og Herrens Veje. Borgen gav anledning til megen debat i ind- og udland: Hillary Clinton er blevet citeret for at sige at det er hendes yndlingsserie, og serien er nummer ét på Stephen Kings toptiliste. Det er ikke så sært, for Price er ikke blot interesseret i at underholde. Han vil sætte problemer under debat. Definitionen ”demokrati er samtale” har han lånt fra Hal Koch.
 
Pris
Pris for alle fire møder: 5.495 kr. ekskl. moms.
Hvis du ønsker at betale i år, skal du blot oplyse det ved tilmeldingen.
 
50 % rabat til venner og kolleger
Hvis du som medlem af netværket i 2018 tilmelder andre (der ikke har været medlem i 2017), får de medlemskabet til halv pris, dvs. 2.747,50 kr. ekskl. moms. Be' dem henvise til dig ved tilmeldingen.
 
50 % rabat til studerende og pensionister
Hvis du er studerende eller pensionist, få du medlemskabet til halv pris, dvs. 2.747,50 kr. ekskl. moms. 
 
Rabatter kan ikke kombineres.
 
Tilmelding
Hvis du allerede er medlem af vores sprognetværk, får du automatisk en faktura til næste år.
Hvis du er nyt medlem, skal du vælge mellem Århus og København på tilmelding til sprognetværk og dernæst udfylde tilmeldingsformularern.
 
Du kan også besvare denne mail med dine kontaktoplysninger eller ringe til mig på 3888 0912.
Mange hilsner
Jane Hansen
Danske Sprogseminarer