Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Fyr op under sproget efter fyraften

Kom i godt og veltalende selskab i det nye år 
Sprognetværkets hyggelige rammer er de samme som altid, men i vores program for 2016 har vi tænkt lidt udenfor boksen.
 
Siden sprognetværket kom til verden for snart 10 år siden, har det støt og roligt forgrenet sig. I dag samles over 100 entusiastiske sprogmedarbejdere i København og Århus fire gange årligt for at diskutere sproglige emner og høre danske og engelske foredrag om snart sagt alt under sprogsolen. Men der er plads til endnu flere ved vores arrangementer i 2016!
 
Se sproget fra originale, tankevækkende og skæve vinkler
Sprognetværket bestræber sig på at levere originale, tankevækkende og til tider lidt skæve vinkler på sprogets vide verden. Derfor har vi i 2016 blandt andet sat journalist Thomas Uhrskov til at tale om den eksotiske hybrid han for nylig har sat i verden, nemlig en roman-lærebog om mailskrivning. Og vi har inviteret tidligere rektor for Forfatterskolen Pablo Llambias til at kaste lys over hvad skønlitteratur kan lære os om formidling. Vi slipper også romanforfatter og sprogrevser Susanne Staun løs så hun kan give sprogsjuskere landet over en røffel de sent glemmer. Sprognetværkets danske og engelske spor krydser desuden hinanden når oversætter Kirsten Marie Øveraas udforsker undertekstningens alt andet end lette kunst.
 
Oplev danske og engelske sprogspidser
Blandt de besøgende fra udlandet er den ansete lærebogsforfatter Michael Swan som – med typisk britisk vid – spørger om du føler (vredes)tårerne trænge sig på ved en formulering som: ”He was like, well, I better go home now.” Swans tema er ikke mindst det engelske sprogs konstante udvikling. Det danske sprogs ditto er højt på dagsordenen når vi runder året af med et interview med direktør for Dansk Sprognævn, Sabine Kirchmeier. Hun har siddet i den varme stol i 10 år, og i stolen overfor finder vi en af de allerhurtigste vi herhjemme har på den retoriske aftrækker, nemlig Clement Kjersgaard.
 
Et hyggeligt og udbytterigt netværksrum med god smag
Disse og flere andre foredrag danner rammerne om et hyggeligt og udbytterigt netværksrum hvor du over en lækker buffet kan møde andre sprogmedarbejdere fra en bred vifte af brancher.
 
Netværksmøderne finder sted fra kl. 16.00 til 20.15. Kaffe, kage og buffet er inkluderet i prisen. Og hvis det hele smager af meget mere, har vi en god nyhed til dig: Som medlem af sprognetværket får du 25 % rabat på alle Danske Sprogseminarers kurser og uddannelser.
 
Tilmelding
Bor du i København, kan du læse mere og melde dig til her. Bor du i Århus, kan du læse mere og melde dig til her.

Mange hilsner
 
Jane Hansen